kussens op maat

Loungekussens op maat 

In 5 eenvoudige stappen uw eigen maatwerk loungekussens samenstellen. Ontdek de vele opties.

Loungeset kussens voor buiten

Het kan voorkomen dat u een speciale loungestoel of loungebank in uw huis hebt die u naar eigen smaak wenst te bekleden met een heerlijk loungekussen.

Dit misschien omdat de kussens die oorspronkelijk bij het meubilair werden geleverd niet overeenstemden met uw persoonlijke voorkeur.

Ook kan het zijn dat u in een bepaalde stof kussens wil laten maken omdat die passen bij de gordijnen of de rest van het interieur. Welke reden dan ook om kussens te laten maken door een vakman, het zal uw interieur en zitvlak in alle gevallen ten goede komen.

 

loungekussens

Loungekussens voor een zachte zomer

Er bestaan allerlei mogelijkheden voor het laten maken van kussens. Ten eerste bestaan er verschillende soorten kussens die op vraag kunnen worden ontworpen.

Heeft u bijvoorbeeld loungestoelen die magnifiek staan op uw terras, maar niet zo aangenaam zitten? Het zou jammer zijn om die prachtige dagen in de zon te laten verknoeien door een zere rug, want loungekussens op maat zijn heel gemakkelijk te verkrijgen online. De tuinkussens worden volledig naar uw kunstzin ontworpen en krijgen de vorm en kleur die u bepaalt.

Zo wordt uw tuinmeubilair een ware blikvanger en kunt u met het gezin en de gasten zalig genieten van een zacht weertje met zachte kussens.

 

Zelf loungebank kussens ontwerpen.

Als u een fervente doe-het-zelver bent kunt u zelf het onderstel van de loungemeubelen maken en tuinkussens op maat bestellen. Om het geheel af te werken kunt u tevens sierkussens laten maken die uw zelfgemaakte loungeset er laten uitzien als designmeubelen van een vijfsterrenhotel.

De loungekussens kunnen bestaan uit rugkussens en zitkussens. Ook kunt u opteren voor zitkussens alleen. Het kan zijn dat uw loungeset geleverd werd met enkel zitkussens en dat loungekussens voor de rugleuning gewenst zijn. In dat geval is het zeker de moeite om in hetzelfde of een bijpassend kleur de gewenste kussens op maat te laten maken.

loungekussens
Advies voor de beste outdoor kussens

Zoals voorheen vermeld kunnen de loungekussens online besteld worden. Er bestaat een enorme variatie aan kleuren, waarvan er ongetwijfeld eentje tussen zit die u op het lijf geschreven staat. Het ene kussen is ook het andere niet.

Zo kan een kussen gemaakt worden met een zachtere binnenkant, zodat het lekker doorzakt. Deze kussens worden plofkussens genoemd. Heeft u liever een stevigere ondersteuning als zit-of rugkussen waar uw rug aangenaam tegen kan leunen? Dan kunt u simpelweg de voorkeur geven aan een vaster kussen.

Deze kussens kunnen rechthoekig zijn of schuin afgesneden, naargelang het gevraagde ontwerp. Het blijft belangrijk om voor ons lichaam te zorgen. Het is niet altijd de moeite om nieuw meubilair aan te schaffen die meer aan uw wensen is aangepast wanneer een zuinigere en originelere oplossing te vinden is in kussens op maat. Zo wordt uw favoriete stoel in een handomdraai ook een ergonomisch zitmeubel met een gepast kussen.

Ten slotte bestaat er ook de mogelijkheid om de armleuningen van uw tuinmeubilair te voorzien van kussens. Het volstaat om nauwkeurig de afmetingen op te meten en het maken ervan over te laten aan professionelen. Zo ziet u maar, met gepersonaliseerde kussens ligt het artistieke karakter van uw meubilair in eigen handen.

Loungekussens 1
De juiste stof voor all weather kussens

De stof hangt helemaal af van wat u zelf mooi vind, maar als wij zouden mogen kiezen dan raden wij de Sunproof Southend stof aan. Aangezien dit een prachtige gemêleerde stof is met hele mooie trendy kleuren. We hebben in 2019 weer een aantal hele mooie hippe kleuren toegevoegd. De meest voordeligste keuze is de Sunproof Cartenza stof waar ook de meeste kleuren van beschikbaar zijn. Deze kunt u ook combineren met de gestreepte stof of met een motief. Zo kiezen veel mensen voor een zitkussen met effen kleur en combineren deze met een rugkussen met een stripe stof waar de effen kleur in terug komt.

buitenkussens
Loungekussens 2
Loungekussens 3
kussenvulling
Beste kussen vulling voor buiten

De kussen vulling bepaalt het comfort van het kussen, daarom bieden wij verschillende mogelijkheden aan voor strakke kussens en plofkussens. Voor strakke kussens kunt u kiezen uit:

PRIMA | Is een goede vulling gemaakt van een polyester schuim dat comfortabel en vormvast is. Deze keuze word vaak gekozen als u de kussens niet al te intersief gebruikt. Voor ”PRIMA” gebruiken wij SG 30, dit getal geeft de stevigheid van het schuim aan.

STEVIG | Is circa 10%  gemaakt van polyester schuim SG35, wat iets stevigere is dan SG30. Hierdoor worden voor dunne zit en rugkussens vaak aanbevolen om voor SG35 te kiezen, aangezien u dan een stevigere vulling nodig heeft.

ULTIEM | Hoogwaardig koudschuim HR 40 is veerkrachtiger en gaat langer mee in vergelijking met polyether schuim. Wel is koudschuim een stuk zwaarder als polyether, wat het opbergen van kussens wat zwaarder maakt. Word veel gebruikt voor matrassen en zitkussens waar langdurig op gelegen of gezeten word  Aanbevolen voor continue gebruik.

Wilt u meer informatie  bekijk dan de pagina kussenvulling.

Scroll naar boven