kussens op maat

Bepaal zelf de afwerking van je kussen

De uitstraling van het kussen wordt voor een groot deel bepaald door hoe het kussen word dicht gestikt en de plaats van de rits. Ook wat dit betreft hebben we verschillende mogelijkheden. Kijk maar eens wat jij mooi vindt

Stap 1: Hoe word het kussen dicht gestikt?

Voor de afwerking van het kussen kunt u kiezen voor een afwerking met zijnaad en afwerking met tussenstuk. Het meest gekozen is zijnaad, aangezien dit het mooiste oogt. 

Kussen met zijnaad

Een kussen met zijnaad afwerking wordt het meest gekozen, aangezien dit het voordeligst is. De zijnaden komen waar (meestal) de armleuningen zitten,  waardoor de zijnaad niet zichtbaar is. Is het zitvlak dieper dan 65 cm? Dan raden wij een kussen met tussenstuk aan. 

Wanneer kiezen?
– Bij een bank of stoel met armleuning aan de zijkant.
– Kussens met een zitdiepte of rughoogte van maximaal 65 cm.

Kussen met tussenstuk

Al u kiest voor een kussen met tussenstuk, dan maken we een band die net zo breed is als de dikte van het kussen. Dit is een aanrader bij een bank of stoel zonder armleuning. Dan zit u niet aan de zijkant van het kussen tegen een zijnaad aan te kijken.

Wanneer kiezen?
– Bij een bank of stoel zonder armleuning.
– Kussens die dieper/hoger zijn dan 65 cm.

Stap 2: Waar komt de rits te zitten?

Standaard maken we kussen met een goede ritssluiting, aangezien u de kussen dan makkelijk kunt wassen. We raden u aan om deze aan de achterzijde van het kussen te maken, zodat de rits tegen de rugleuning aan komt te zitten. Mocht u de rits toch aan een andere zijde willen? Zet dit dan bij opmerkingen in de laatste stap in het bestel proces, zodat wij weten waar u de rits wilt hebben.  

Kussens samenstellen

Heeft u een keuze kunnen maken en weet u welke stof u wilt. Bestel dan makkelijk en snel uw kussens op maat.

Scroll naar boven