kussens op maat

Bepaal de beste kussen vulling

De kussen vulling bepaalt het comfort van het kussen, daarom bieden wij verschillende mogelijkheden aan voor strakke kussens en plofkussens.
Allereerst is het belangrijk om te kijken of je een strakke vulling wilt of een plof vulling wilt. Strakke kussen vullingen worden meestal gekozen als je een strakke uitstraling wenst. Plofkussens komen wat nonchalanter over, maar dit geeft wel een leuk speels effect. Helemaal als je kussens neemt in verschillende kleuren.

Beste kussenvulling voor strakke kussens:

Strakke kussens worden meestal voor de zitkussens gebruikt, aangezien je hier erg comfortabel op kan zitten. Maar wat is voor u de meest geschikte kussenvulling? Daarnaast is het ook mogelijk om de kussenvulling los bij ons te bestellen. Als je op het type kiest dan kunt u ook het schuim los bestellen indien je nog een hoes hebt.

PRIMA ®

4/5

Is een goede kussenvulling gemaakt van een polyester schuim dat comfortabel en vormvast is. Deze keuze word vaak gekozen als u de kussens niet al te intersief gebruikt. Voor ”PRIMA” gebruiken wij SG 30, dit getal geeft de stevigheid van het schuim aan. 

Wanneer kies je voor deze vulling?
– Kussens die niet dagelijks gebuikt worden.

– Geschikt voor binnen en buitengebruik

De vulling is niet zwaar, dus makkelijk te tillen.
Voor tuinkussens en horeca kussens

STEVIG ®

4.5/5
Kussenvulling 1

Is circa 10% duurder als SG30 gemaakt van polyester schuim SG35, wat iets stevigere is dan SG30. Hierdoor worden voor dunne zit en rugkussens vaak aanbevolen om voor SG35 te kiezen, aangezien u dan een stevigere vulling nodig heeft. 

Wanneer kies je voor deze vulling?
Als je een wat steviger kussen wilt hebben
Lage veerkracht, ideaal voor dunne kussens.
De vulling is niet zwaar, dus makkelijk te tillen.
Geschikt voor binnen en buiten

ULTIEM ®

5/5
Kussenvulling 2

Koudschuim HR 40 is veerkrachtiger en gaat langer mee in vergelijking met polyether schuim. Wel is koudschuim een zwaarder als polyether. Dit schuim word veel gebruikt voor matrassen en zitkussens waar langdurig op gelegen of gezeten word. 

Wanneer kies je voor de ULTIEM vulling?
– Voor kussens die intensief gebruikt worden
Zeer geschikt om op te slapen (bv.matrassen)
Als je kussens minimaal 8 cm dik worden.
Zeer geschikt voor buiten en binnen gebruik.

Kussen vulling voor plofkussens

Plofkussens raden wij aan vooral bij rugkussens. De kussenvulling en de dikte bepaalt het comfort van het kussen. Wij hebben de drie beste op een rijtje gezet.

PRIMA ®

Voor de plofkussens gebruiken wij een dracon met een vlokschuim vulling. Deze vulling blijft mooi stevig. Ook zijn de plof altijd weer goed in model te schudden. Wanneer u de kussens af en toe goed opschudt dan zien ze er lang mooi uit.

Wanneer kiest u voor deze vulling?

  1. De meest voordelige keuze.
  2. Geschikt voor binnen en buitengebruik
  3. Maak zitkussen minimaal 60 cm diep.
  4. Maak rugkussens minimaal 35 cm hoog.
  5. Voor tuinkussens en horeca kussens

STEVIG ®

Deze vulling is circa 10% duurder aangezien deze vulling een stuk stevigere is. Hierdoor erg goed geschikt voor de plofkussens van 10 a 15 cm dik.

Wanneer kiest u voor deze vulling?

  1. Als je een wat steviger kussen wilt hebben
  2. Door de lage veerkracht, ideaal voor dunne kussens, waardoor u de bank niet voelt.
  3. De vulling is niet zwaar, dus makkelijk te tillen.
  4. Geschikt voor binnen en buiten

ULTIEM ®

Koudschuim HR 40 is veerkrachtiger en gaat langer mee in vergelijking met polyether schuim. Wel is koudschuim een zwaarder als polyether. 

Bij kussens op maat kun je ook los vulling bestellen. Klik op de gewenste vulling en bestel eenvoudig online.

Als je zelf kussens wilt maken dan kun je bij ons vulling, stof en fournituren kopen zoals een rits of klittenband.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wilt u los kussenvulling bestellen of wilt u een andere vulling, dan kan dat uiteraard ook. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden

Scroll naar boven