Eenvoudig kussens schoonmaken

Onze stoffen zijn zowel voor binnen als buiten te gebruiken! Voor elke toepassing zit er een geschikte stof tussen waar wij kussens op maat mee kunnen produceren. Allereerst is het van belang om te bepalen wat je mooi vind. Wil je het liefst een effen stof in een mooie onderhoudsvriendelijke kleur of toch liever een mooie gemêleerde stof zoals de Sunproof Southend stof in vele designs en kleuren leverbaar. Bekijk onze ruime collectie en kies de stof die bij u past.

Kussens schoonmaken in een paar stappen

De stoffen zijn vuil afstotend maar, de stof kunnen toch vies worden. De stoffen zijn echter simpel te reinigen. Bovendien hebben alle kussen hoezen een rits zodat je ze eraf kunt halen om schoon te maken.

In zeven stappen weer schone kussen hoezen!

1. Laat allereerst de stof goed drogen (niet in de droogtrommel).

2. Verwijder met een zachte borstel zoveel mogelijk het vuil.

3. Maak de vlek op de kussen hoezen vochtig met lauw water.

4. Los 100 ml milde zeep op in 4 liter warm water van max. 40 graden.

5. Breng deze oplossing met een borstel aan op de stof en laat het even inwerken.

6. Spoel de kussen hoezen goed na met schoon water.

7. Laat hde kussen hoezen goed drogen, het liefst in de buitenlucht.

 

kussens schoonmaken

Advies kussens schoonmaken

Let op: zorg ervoor dat de kussenhoes niet door en door nat wordt. Daardoor kunnen kringen in de stof ontstaan. U kunt alle kussen hoezen gewoon op 40
graden wassen. Doe dat op het eind van het zomerseizoen. Je mag de hoezen niet drogen in je droogtrommel of bleken. Je mag de stof wel strijken. 

Heb je kussenhoezen van Sunbrella of Sunproof? 

Gebruik dan 303 Fabric Cleaner. 

Bij hardnekkige vlekken op deze stoffen kun je dit ook onverdund toepassen. Heb je je Sunbrella kussenhoes een aantal maal gereinigd? Je herstelt eenvoudig de waterafstotende en vuilafstotende eigenschappen van Sunbrella met 303 High Tech Fabric Guard. Gebruik dit middel alleen wanneer de stof droog is.

Scroll naar top