Tuinkussens op maat 

Stel in 5 stappen uw eigen maatwerk tuinkussens samen. Ontdek de opties en laat u verrassen.

Stel tuinkussens op maat samen

De mooiste kussens op maat bestelt u makkelijk en snel bij kussensopomaat.nl. In onze eigen kussenfabriek maken wij al meer dan tien jaar vele soorten tuinkussens. U kunt denken aan tuinstoel kussens tot zitkussens, rugkussens en plofkussens voor uw tuinset. Als u comfortabel wilt zitten op een tuinbank dan kunt u niet zonder kwaliteit tuinkussens.

Dit geeft niet alleen comfort maar geeft ook meer kleur aan je tuin. Bij Kussens op maat kun je terecht voor mooie tuinkussens op maat, zoals tuinbank kussens, loungeset kussens, tuinmeubel kussens of ligbed kussens.De mogelijkheden zijn eindeloos.

tuinkussens

 Tuinkussens van hoge kwaliteit

Aangezien wij de kussens zelf in Nederland maken, bent u verzekerd van de uitstekende kwaliteit kussens. De tuinkussens worden vervaardigd van duurzame stoffen en hoogwaardig  schuimrubber.

Worden je kussens vies, dan kun je eenvoudig je kussens onderhouden en schoonmaken. Al onze kussens kunt u eenvoudig wassen, aangezien standaard een goede rits heeft. Wil je meer weten hoe eenvoudig het is om de kussens schoon te maken, bekijk dan het stappenplan kussens onderhouden.

Onze stoffen zijn goed beschermd tegen weersinvloeden. Daarnaast kunnen de kussens ook tegen zeewater, olie, frisdrank en veel meer!

Ontwerp zelf jouw tuinbank kussens.

Naast een standaard tuinkussen wil Kussen op Maat .nl tuinkussens op maat aanbieden die je zelf kunt samenstellen. Online kunt u de prijs berekenen van de kussens op maat en u betaalt veilig en snel online.

De door je zelf ontworpen kussens zullen perfect in en bij je loungeset passen, aangezien ze aan uw wensen voldoen! Je hebt keuze uit diverse all-weather stoffen, die leverbaar zijn in verschillende kleuren en trendy designs.

Heeft u iets bijzonders dat u niet in onze kussen ontwerper kunt maken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor maatwerk kussens.

Tuinkussens 1
Advies voor de beste tuinkussens
Kies het type kussen

Voor loungebanken en hoekbanken dieper dan 60 cm raden wij onze klanten meestal aan om strakke zitkussens te nemen met dikke rug plofkussens. Hierdoor heb je een comfortabele zithouding. Voor eetbanken en tuinbankjes raden wij strakke zitkussens van minimaal 6 cm dik en de maximale dikte hangt af van uw gewenste zithoogte inclusief kussen. De gewenste zitdiepte hangt af van de dikte van het rugkussen. Het is verstandig om voor een comfortabele zithouding een minimale zitdiepte over te houden van 40 cm. 

Wat is de juiste stof voor tuinkussens

De stof hangt helemaal af van wat u zelf mooi vind, maar als wij zouden mogen kiezen dan raden wij de Sunproof Southend stof aan. Aangezien dit een prachtige gemêleerde stof is met hele mooie trendy kleuren. We hebben in 2019 weer een aantal hele mooie hippe kleuren toegevoegd. De meest voordeligste keuze is de Sunproof Cartenza stof waar ook de meeste kleuren van beschikbaar zijn. Deze kunt u ook combineren met de gestreepte stof of met een motief. Zo kiezen veel mensen voor een zitkussen met effen kleur en combineren deze met een rugkussen met een stripe stof waar de effen kleur in terug komt.

Bepaal de beste kussenvulling voor buiten

De kussen vulling bepaalt het comfort van het kussen, daarom bieden wij verschillende mogelijkheden aan voor strakke kussens en plofkussens. 
Voor strakke kussens kun je kiezen uit:

PRIMA | Is een goede vulling gemaakt van een polyester schuim dat comfortabel en vormvast is. Deze keuze word vaak gekozen als u de kussens niet al te intersief gebruikt. Voor ”PRIMA” gebruiken wij SG 30, dit getal geeft de stevigheid van het schuim aan.

STEVIG | Is circa 10%  gemaakt van polyester schuim SG35, wat iets stevigere is dan SG30. Hierdoor worden voor dunne zit en rugkussens vaak aanbevolen om voor SG35 te kiezen, aangezien u dan een stevigere vulling nodig heeft.

ULTIEM | Hoogwaardig koudschuim HR 40 is veerkrachtiger en gaat langer mee in vergelijking met polyether schuim. Wel is koudschuim een stuk zwaarder als polyether, wat het opbergen van kussens wat zwaarder maakt. Word veel gebruikt voor matrassen en zitkussens waar langdurig op gelegen of gezeten word  Aanbevolen voor continue gebruik.

Wilt u meer informatie over de de mogelijkheden, bekijk dan de pagina kussenvulling.

Scroll naar top